Dia 1: Pamplona - Arraitz-Orkin

La primera arrossegada...

Dia 1: Pamplona -  Arraitz-Orkin
Distància:  32 km.
Desnivell+ :   600 m


Deixem els cotxes a Pamplona i comencem la ruta després de dinar. Primer transcorre per una carretera força moguda fins que a l'alçada d'Ollacarizqueta en prenem una de més tranquil·la que de seguida comença a guanyar altitud. Passat Usi ens trobem la primera rampa seriosa del dia que ens obliga a baixar de la bici (foto de sobre). 
Al cap de poc el camí asfaltat es converteix en una pista ampla i, després d'un petit collet, en un camí més estret. Ens trobem un caminant que ens avisa que vigilem a la baixada amb els solcs que s'hi formen. I realment és així, el camí davalla ràpid i s'endinsa en una preciosa fageda, la primera de les que veurem al llarg d'aquesta setmana, que ens durà a l'ermita de San Urbano.


          Ermita de San Urbano i voltants




Continuem baixant pel bosc "micològic" d'Orgi fins que arribem a Lizaso, ja a la vall d'Ultzama. Com que ja és tard comencem a preocupar-nos per trobar allotjament. 

Baixant de San Urbano

Travessant el torrent d'Ozia, prop de Guelbenzu


Després d'unes quantes trucades aconseguim habitacions en un hotel restaurant d'Arraitz-Orkin que està situat a la N-121-A que puja cap al Baztán i la vera del Bidasoa. Busquem camins més tranquils per arribar-hi. Ens obligarà a desviar-nos una mica, no gaire, de la ruta que portàvem. Quan hi arribem descobrirem que és un hotel clàssic però portat amb bona mà per una família molt amable. Ens buscaran on deixar les bicis i, després de la dutxa, podrem fer un sopar molt bo (una mica més variat del que ens anirem trobant al llarg d'aquests dies). El primer dia ja és al sac!

Hotel-restaurant Juan Simón





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada